Home » 2015 » June » 23 » ПРОФЕСИЯ ГРИМЬОР / aвтор на статията Оливера Арнаудова
11:42 PM
ПРОФЕСИЯ ГРИМЬОР / aвтор на статията Оливера Арнаудова

ПРОФЕСИЯ ГРИМЬОР

 

Традицията винаги е била взискателна по отношение на грима. Променящ се, гъвкав, а понякога и дързък, той обгръща лицето и го кара да вибрира с нова интонация. Разкош, естетика и магия-едва ли само тези са думите, с които можем да опишем силата на това невероятно изкуство-ГРИМИРАНЕТО.”

 

Гримът-това не е само маска и не е толкова мода. Гримът-това е изкуството да подчертаем достойнствата на лицето и да изявим неговата индивидуалност-независимо от това, кое е модно в момента: пухкави устни, котешки очи или изкуствени мигли.

Естествено, давайки съвети, гримьора взема под внимание не само модните тенденции, стреми се главно към това, човека да изглежда красив, да излъчва чувство на увереност в себе си.

Разбира се едно от предназначенията на декоративната козметика е да подава „еротични сигнали”-вижте пред Вас стои ТЯ, която харесва себе си и иска да се хареса и на околните. Именно за това хората са използвали декоративната козметика през всички времена. И не само жените, но и мъжете.

За да се усвои професията на гримьора, трябва да се започне с основните техники на грима, да се запознаем с необходимите за това принадлежности и продукти. Да се получава винаги актуална информация и съвети, които са приложими винаги, независимо от модата. Винаги да се търси новото, полезното, както и да се експериментира.

 

КАКВО СЕ РАЗБИРА ПОД ОПРЕДЕЛЕНИЕТО КРАСОТА И ГРИМ

Когато  външността хармонира с вътрешният мир на човека и позволява да се изяви неговата личност, но не посредством маска надяната върху външността му. Жената е красива, когато тя самата е доволна от това как изглежда и впечатлението, което произвежда на околните.

 

КАКВА РОЛЯ ИГРАЕ ГРИМЪТ ЗА КРАСОТАТА?

По скоро това е игра. Гримът трябва да даде на жената увереност, че достойнствата на нейното лице няма да останат незабелязани, а недостатъците ще се превърнат в индивидуални особености, а защо не и възхитителни илюзии..

От една страна гримът е свързан с настроението, от друга с чувството на увереност в себе си. Може да се гримира само тогава, когато желаем и да се прави това, което съответства на Вашият импулс, а не да се съобразяваме с модата.  Желателно е да се опитват различни техники.

 

КОЕ Е НАЙ-ГЛАВНОТО ПРИ НАНАСЯНЕТО НА ГРИМА?

Щателно и тънко нанасяне на основата-базовият тонален слой, т.н. основен тон. Но не най-важното е той да прикрие всичко-защото за по-голямата част от лицето, това ще изглежда неестествено. Цветът трябва да съответства на цвета на кожата.

Равномерният тон на кожата и свежия, добре разпределен руж, трябва да разгърне красотата на очите и да не се получава натовареност на тоновете.

 

КОЛКО ВАЖНО Е ТОВА, ГРИМЪТ ДА СЪОТВЕТСТВА НА МОДАТА?

Това не е толкова важно. Препоръките на гримьорите е гримът да е сътворен специално за дадената личност, нейните индивидуални черти и подхояща палитра цветове.

Най-голяма грешка е да се насочваме към тенденциите на модата, а не към типа на човека. За всеки гримьорът трябва да намери най-подходящия стил и а посъветва клиента да се придържа към него, а да експериментира само в особени случаи-когато е свободен и се забавлява пред огледалото.

 

ИЗКУСТВОТО НА ГРИМА

Всеки, който се гримира сам или гримира друг се превръща в художник и се потапя в света на изкуството. По скоро получава шанс да стане част от него. А изкуството по думите на Аристотел: ”Завършва това, което не е донаправила природата”. Все пак не бива да допускате грешката да посвещавате себе си в името на идеала.

Работете със своето лице и лицата на другите така, че хората гледайки работата ви да благоговеят пред красотата.

Не бързайте да поправяте всички недостатъци. Опитайте се да смекчите по явните от тях, така че да изглеждат като възхитителни илюзии.

Счита се, че лица с неправилни черти по-точно отразяват характера по свой обаятелен начин. Освен това той повече се врязва в паметта.

Например – носовете на Мерил Стрийп или Барбара Стрейзън им придават сила и драматизъм. Ако него го няма, обликът на тези жени много би се променил. Гледайки на тях ние си мислим - ето жени силни духом и уверени в себе си.

Ако имате някои особености по лицето си или това на вашите клиенти, форми далечни от съвършените, по-добре е да се примирите и да ги заобичате или да посъветвате и другите да го сторят за себе си. Това е дадено от природата. Напълно е възможно рано или късно това да се окаже предпочитано и модно и да стане предмет на възхищение от околните.

Прост извод-ако можете с пълно съзнание да оцените своята индивидуалност, в края на краищата ще ви оцени и целият свят. Не се подценявайте!

 

НАЙ-ВАЖНИТЕ УЧАСТЪЦИ

Очите-най-изразителната част на лицето. Те са оръжието да се държат околните в напрежение.

Очите трябва да излъчват сила и енергия. Да обладават с хипнотичен поглед.

Вълшебната сила, с която са надарени очите ни принуждава при гримиране да се отнасяме към тях с необходимото внимание.

Особено добре е да наблегнем на тях, когато имаме по-дълъг нос.

 

ЧЕРВЕНИЯТ ЦВЯТ 

Мястото, което принадлежи на червеният цвят са устните и скулите. Червеното-цвета на кръвта, страстта и огъня. Този цвят повишава настроението, ободрява, освежава.

Когато нанасяме този цвят се увеличава шанса да направим изискан и деликатен намек за страстната си натура.

Устните са онази част от лицето, която свързваме с чувствеността. Те винаги са обект на желания и страсти. Червеното върху устните във всекидневието, трябва да отразява тлееща страст, а не бушуващ ослепителен огън.

Цветът на червилото, винаги да се съобразява с цвета на зъбите.

 

ВЕЧЕРНИЯТ ТРИУМФ

Настроението вечер е по-различно – желаете да сте зашеметяващи или съблазнителни, по-красиви изобщо. За кого не е важно, за гостите на приема, заради един човек, който означава всичко за вас или заради самите себе си.

За вечерният грим се позволява повече фантазия и се стараем да постигнем нещо необичайно. Не обуздавайте вашето въображение, но и не прекалявайте. Искате резултата да е необикновен, а не да изглеждате неизискано и глупаво.

Осветлението-това е първото, което се има предвид при вечерният грим. Вечерните светлини са по-игриви и меки от дневните.

Вечерният грим трябва да е по-изразителен съобразявайки се и с дрехите.

Цветовете на вечерният грим превъплъщават. Възможностите са безгранични.

 

 

 

 

ОЩЕ НЕЩО ЗА ПРОФЕСИЯТА-ГРИМЬОР

Гримьорът е художник-артист, който дава възможност да бъде избран начина, маниера, оформянето на грима за всеки според вкуса и стила му.

Изработва, придава най-подходящите форми и линии според съвременната мода, прилагайки най-подходящото според индивида.

За да бъдем добри гримьори, трябва да вярваме, че грима дава на всеки сила за трансформация на същността и се опитаме да създадем нови лица, хараклтери или да подчертаем най-доброто от лицата.

Гримьорът е магьосник. Той създава атмосфера на красота смесена с магия.   

Гримьорът ескалира от обикновения грим до арт формите.

Гримьорът е чудотворец, майстор, артист, вдъхновотел, перфекционист.

Гримьорът трансформира ординарното в екстраординарно.

Изкуството на гримьора прави така, че всеки да изиграе характера за който си е мечтал или иска да бъде за известно време. Да бъде персоната, която винаги е искал да бъде и най-важното да чувства най-доброто от това, което ние изпитваме към себе си.

Гримьорът е скулптор не само на лицата, а и на душата на човека!

Views: 815 | Added by: make_over | Rating: 2.0/1
Total comments: 0
More info
Image gallery
contact
Phone: +7 495 287-42-34 Email: info@ucoz.com
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915
Location in google Maps