Home » 2015 » June » 23 » Чарлз Ревсон – мъжът, който създаде цветния лак за нокти / автор на статията Оливера Арнаудова
10:57 PM
Чарлз Ревсон – мъжът, който създаде цветния лак за нокти / автор на статията Оливера Арнаудова

Статията е публикувана и в сайта Woman.bg

http://woman.hotnews.bg/n/charlz-revson--muzhut-kojto-suzdade-tsvetniya-lak-za-nokti.18352.html

Чарлз Ревсон – мъжът, който създаде цветния лак за нокти

Чарлз Ревсон, основателят на знаменитата фирма Revlon, влязъл в историята на козметиката като изобретател на цветния лак за нокти.

Дотогава лакът се е използвал единствено като ефект за полирана прозрачна нокътна повърхност.

Въплъщение на идеята в реалност станало през 1932г., когато Чарлз Ревсон, роден на 11.10.1906г. и започнал кариерата си като продавач на дрехи, брат му Джоузев и химикът Чарлз Лакман, основали компанията REVLON. Името е създадено от фамилиите на Ревсон и Лакман (замяната на буква „с” с „л” – първата буква от фамилията му.

Чарлз Ревсон

През 1933г. лаковете вече се продавали по магазините. През 1939г. жените започнали да използват лакове и червила в една тоналност.

Фирмената легенда разказва, че Чарлз Ревсон, обядвайки в елегантен ресторант, обърнал внимание на това, че дамата, седяща на съседната маса, поднесла салфетка към устните си. Именно в този момент у него се появила идеята да създаде козметична фирма, която да произвежда лакове и червила в един нюанс. След този случай Чарлз Ревсон в края на 30-те години предложил ново направление в декоративната козметика, при която цвета на ноктите съответствал на цвета на устните.

Никога до този момент лаковете за нокти и червилата не се отличавали с такива разнообразни оттенъци на един и същи цвят. С използването на козметиката на Revlon жените най-накрая получили възможност да подбират декоративна козметика в тон с тоалета си. Така през 30-те години на миналия век започнал дълъг и бурен роман между американските жени и компанията Revlon.

Vogue, 1965 - реклама на Revlon

В момента козметичните средства на Revlon се продават в над 150 страни по света и рекламни лица на компанията са били Салма Хайек, Холли Бери, Синди Крауфорд, Джесика Алба, Оливия Уайлд, Джесика Билсън и др.

В историята на козметиката, легендарна остава фразата на Чарлз Ревсон: ”В заводите произвеждаме козметика, в магазините продаваме надежда.”

Views: 134 | Added by: make_over | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
More info
Image gallery
contact
Phone: +7 495 287-42-34 Email: info@ucoz.com
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915
Location in google Maps